Stilteplaats geopend

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Zaterdag 04 mei 2013

IMG_5593
Klik op de foto voor meer foto’s

Meer foto’s

Weiteveen – Gisteren, vrijdag 3 mei, is in Weiteveen een nieuwe stilteplaats geopend. Deze plaats ligt aan de Zuidersloot waar voorheen het huis van de fam. Krikken stond op nummer 64. De stilteplaats heeft de naam “Pleidooi voor de Eenheid” gekregen.

De stilteplaats is ontstaan, doordat in de toekomst de inrichting van het gebied het water hoger komt te staan. Hierdoor zal de plaats vochtig worden, waardoor de toegankelijkheid naar bewoning onmogelijk wordt.

De familie Krikken, die jarenlang op deze prachtige, rustige plek woonden, hebben hun huis daarom verkocht aan Staatsbosbeheer met de wens iets achter te laten waar iedereen wat aan heeft.

Samen met Staatsbosbeheer is de plek ingericht tot stilteplaats die als doel heeft om mensen tot rust te laten komen. De opening is verricht door Pastoor Tjepkema die met wierook en wijwater de stilteplaats heeft ingewijd. Johan en Corrie Krikken brachten vervolgens nog een plengoffer door drie flessen zelfgebottelde bessenwijn uit te gieten over de plaats.

Bijzonder is de datum van het openen. Op precies dezelfde datum werd in 1925 het tabernakel uit de O.L.V. van de Vrede kerk gestolen.

Reageer