Pinkiosk voor Nieuw-Schoonebeek?

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuw-Schoonebeek – Als de behoefte er is wil het college van gemeente Emmen de Rabobank vragen een pinkiosk te plaatsen in Nieuw-Schoonebeek, net als in Emmer-Compascuüm. Dit kreeg fractielid Leon Herbers als antwoord op zijn vragen van wethouder Bouke Arends.

Wakker Emmen haalde het verdwijnen van de mogelijkheid tot pinnen in het dorp naar voren tijdens het vragenhalfuur. Hierbij pleitte Herbers voor een voorziening in het dorp zelf in de vorm van de kiosk.

Wethouder Arends was over de kwestie nog niet in gesprek geweest met de bank, maar beloofde dit op te pikken. Arends had nog wel wat vraagtekens bij de noodzaak van een pinautomaat, omdat in het dorp al veel voorzieningen zijn verdwenen en digitaal betalen een algemene trend is. Desondanks beloofde hij zich hard te maken voor een alternatief als er echt vraag naar is.

Het verdwijnen van de pinautomaat in Nieuw-Schoonebeek is een gevolg van de plofkraak in het winkelcentrum van Angelslo. Volgens de bank is het risico bij de pinautomaat in het dorp te groot om deze te laten blijven bestaan.

Reageer