Zwemwater Sportlandgoed kwalitatief goed

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Archieffoto

Zwartemeer – Hoewel de media vorige week anders meldden, blijkt het zwemwater van Sportlandgoed Zwartemeer kwalitatief in orde te zijn. Dit blijkt uit het laboratoriumrapport van waterschap Hunze en Aa’s.

Vorige week stuurde gemeente Emmen nog een persbericht met de informatie dat het water kwalitatief niet in orde zou zijn. Er zouden zelfs al bordjes bij de plas zijn geplaatst. Een woordvoerder van Sportlandgoed Zwartemeer, Irma Pol, reageerde verontwaardigd. Hen was niets bekend over het vermeende blauwalg in het water. Sterker nog, even daarvoor hadden ze nog een rapport ontvangen dat het water in orde zou zijn. De gemeente Emmen kon ook niet verklaren waar hun persbericht op gebaseerd was.

Nieuwe metingen van het waterschap wijzen uit dat het water nog steeds prima in orde is. Er kan dus gewoon gezwommen worden in de plas van het Sportlandgoed.

Reageer