Bouw schaapskooi gaat dinsdag van start

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Weiteveen – De bouw van de grootste en meest innovatieve schaapskooi van Nederland gaat op dinsdag 18 juli a.s. van start in Weiteveen.

De schaapskooi

1000 schapen, 110 runderen, ruimte voor horeca en een bezoekerscentrum waar je het bijzondere verhaal van Drenthe en de omgeving van Bargerveen tot je kunt laten doordringen. Vanaf het dak ontvouwt zich straks een adembenemend uitzicht over de heide van het Bargerveen en de schapendrift. De firma Brands uit Emmen tekent voor de bouw van deze toekomstige Drentse trekpleister, losjes gebaseerd op het beroemde schilderij de Plaggenhut (Veenkeet bij Avond, 1883, collectie Kröller-Muller) van Vincent van Gogh.

Ontwikkeling Bargerveen

De schaapskooi is onderdeel van een grote ontwikkeling van het hoogveengebied Bargerveen. De provincie investeert gezamenlijk met bovengenoemde partners in de realisatie van bufferzones om hoogveen te beschermen, en een prachtig natuurgebied voor fietsers en wandelaars. Er is inmiddels al veel uitgevoerd: zoals de bufferzone Weiteveen, het project Slenken, leemruggen en het nieuwe fietspad Zuidersloot – Stheemanstraat dat vorige maand is geopend. De schaapskooi vormt de kroon op deze ontwikkeling.

Planning

Naar verwachting kunnen de eerste schapen en koeien de schaapskooi medio december betrekken. De volledige oplevering wordt voorzien in april 2018.

Reageer