Oproep Oudvorsten, -adjudanten en -prinsessen van Weiteveen

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Weiteveen – “Ik zou graag met zoveel mogelijk Oudvorsten, -adjudanten en -prinsessen wat vaker publiek optreden bij officiële gelegenheden van Carnavalsvereniging De Dördouwers in Weiteveen.” Bernard Peters, zelf Oudvorst en Adjudant van De Dördouwers, vindt het jammer dat na je jaar als Prins of Adjudant je pak onaangeroerd in de kast komt te hangen.

Het leek Peters een leuk idee om bij bijvoorbeeld het Op- en Aftreden officieel op te treden met een groep oudgedienden om zo afscheid te nemen van de regerende Prins en zijn Adjudant of Prinses en het nieuwe Prinsenpaar welkom te heten en eer te betuigen. Om die reden ging hij in overleg met de voorzitter van de Carnavalsvereniging, Marcel van der Laan, en deze reageerde positief. Daarom roept Peters langs deze weg alle Oudprinsen, -adjudanten en -prinsessen op om mee te doen.

“Ik wil er niet gelijk een vereniging van maken en vraag ook niet om een vorm van contributie of iets dergelijks. Het moet gewoon een ontspannen gebeuren zijn, waarbij we toch nog eens ons tenue aan kunnen”, aldus Peters. “De enige kosten die we maken zijn de consumpties voor de avond zelf.” Wel lijkt het de Oudprins leuk om een soort officieel eerbetoon aan het nieuwe Prinsenpaar te brengen, maar dat idee is nog niet uitgewerkt.

Ben jij een Oudprins, -adjudant of -prinses van De Dördouwers en lijkt het je leuk om ook nog eens in vol ornaat deel te nemen aan het Carnavalsfeest? Geef je dan op via e-mail: bernard@weiteveen.info. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang, ideeën en het deelnemersaantal. Misschien dat er later dit jaar nog een vergadering wordt gepland, maar dit is afhankelijk van het animo.

Reageer