Hervormde kerk Schoonebeek wordt opgeknapt

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Schoonebeek – De uit 1927 gedateerde Hervormde Kerk aan de Europaweg in Schoonebeek wordt voor een miljoen opgeknapt. Dit meldt RTV Drenthe op haar site.

Dit najaar wordt er begonnen met de opknapwerkzaamheden. De kerkzaal krijgt een nieuw interieur, alle leidingen worden vernieuwd, er komt een nieuwe geluidsinstallatie en er wordt een podium geplaatst. Daarnaast wordt het gebouw van binnen helemaal opnieuw geschilderd en komt er naast de kerk een ontmoetingscentrum voor onder meer vergaderingen.

Het is de eerste grootschalige renovatie sinds de bouw van de kerk. De verbouwing zal halverwege 2018 klaar zijn.

De verbouwing wordt gefinancierd met het geld van de verkoop van de voormalige gereformeerde kerk en de bijdragen van gemeenteleden. De gemeenschap vraagt ook aan niet-kerkelijke dorpsgenoten om steun.

Reageer