Opening dorpsommetje “Groene zone”

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Weiteveen – De Ouderengroep Weiteveen organiseert op 1 september de opening van het dorpsommetje “Groene Zone” aan het Dommerskanaal in Weiteveen.

De doelstelling van de ouderengroep is om voor de ouderen uit Weiteveen, die vaak aan de groene zone wandelen, een ommetje te maken met bankjes en historische borden met daarop oude zwart/wit foto’s, waarop te zien is hoe het leven vroeger in het Amsterdamsche Veld en Schoonebeekerveld was. Voorbeelden hiervan zijn foto’s van Turfschepen, de briketfabriek, de potten (Meilers) en vooral het gestolen tabernakel (1925).

De Ouderengroep Weiteveen is in het voorjaar van 2016 opgericht met de slogan “Wij maken het mooier”. Dankzij de sponsoren, zoals de gemeente Emmen, de Rabobank, Dorpsbelangen Weiteveen en met medewerking van Emmen Gezond, Natuur- en Milieufederatie Drenthe, BOKD, Buurtsupport en vele anderen die iets hebben bijgedragen organiseert de ouderengroep op vrijdag 1 september om 10:30 uur de officiële opening. De opening wordt verricht door wethouder René van der Weide en twee oudere personen uit Weiteveen.

De Ouderengroep is er trots op dit project in een korte tijd te kunnen realiseren. Dit omdat de leden van de groep in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw zijn geboren. Deze generatie kan nog over de historie vertellen, zodat dit in de toekomst ook nog gehoord blijft.

Reageer