Veel mensen op de been tijdens Boortorenwandeltocht

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Schoonebeek – Zaterdag werd traditioneel op de laatste dag van de feestweek in Schoonebeek de Boortorenwandeltocht georganiseerd. Onder grote belangstelling werden de deelnemers onthaald in het centrum van het oliedorp met muziek van onder meer De Bazuin.

Dit jaar was het de 61e keer dat de tocht werd georganiseerd. Honderden deelnemers liepen afstanden van 5 km, 10 km, 15 km, 20 km of zelfs 40 km. Na afloop kregen de mensen, die ervoor hebben gekozen, een medaille als bewijs voor deelname. Daarnaast kreeg elke deelnemer een presentje van de NAM, omdat de oliemaatschappij dit jaar 70 jaar bestaat. De NAM is tevens al jaren sponsor van de Boortorenwandeltocht.

De routes waren zeer verschillend. De kortere routes gingen door het gebied in en om Schoonebeek. De 20 km ging richting Coevorden en de route van 40 km ging grotendeels door Duitsland.

Zichtbaar genietend van de aandacht en het mooie weer kwamen de grote groepen deelnemers na 13:00 uur weer binnen via de Europaweg het centrum in richting de finish bij De Wolfshoeve. Daar wachtte hen drinken en de verdiende medaille, waarna het feest in Schoonebeek nog doorging tot laat in de avond.

Diverse ondernemers en organisaties organiseerden afgelopen week tal van activiteiten voor jong en oud, waaronder een jaarmarkt, veel muziek en sport en spel.

Bernard Peters maakte enkele foto’s van de deelnemers van de Boortorenwandeltocht:

Reageer