Eerste exemplaar nieuw boek van Ben Schulte uitgereikt aan wethouder Kleine

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Wethouder Robert Kleine neemt het boek in ontvangst van auteur Ben Schulte | © Bernard Peters

Weiteveen – Vrijdagmiddag werd in Oes Café onder grote belangstelling het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Ben Schulte uitgereikt aan wethouder Robert Kleine. Het boek, getiteld ‘Weiteveen Wat vroggertied gewoon het veld was’, gaat over de geschiedenis van (het ontstaan) van Weiteveen.

De presentatie was in handen van Sis Hoek-Beugelink van Erfgoednetwerk Emmen, die ‘per toeval’ in contact was gekomen met Herman Schulte, de zoon van de auteur Ben Schulte. Zij wordt gezien als ‘het orakel’ van de geschiedenis van Emmen en daarom dé persoon om de middag aan elkaar te praten.

Na een korte inleiding nam Ans Koster-Schulte de microfoon over om een drietal (oud) Weiteveners te interviewen over de historie van Weiteveen aan de verhalentafel. Rond 16:45 uur overhandigde Ben Schulte het eerste exemplaar van zijn boek aan wethouder Kleine na een kleine toespraak door de auteur zelf, waarin hij verklaarde hoe het boek tot stand is gekomen. Vervolgens bedankte wethouder Kleine Ben Schulte voor zijn bijdrage over de geschiedenis van Weiteveen en legde uit waarom het nieuwe boek belangrijk is voor Weiteveen en omgeving.

Tot slot nam Gerben Dijkstra, de uitgever van het boek, het woord om over zijn ervaringen met de schrijver te vertellen. Tijdens zijn verhaal overhandigde hij Schulte een portret van diens grootvader.

De verhalen en de uitreikingen werden deze middag afgewisseld met intermezzo’s van vocaal kwartet ‘Valse Wichter’, waarvan Ans Koster-Schulte deel uit maakt. De middag werd afgesloten met een informeel samenzijn in Oes Café onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij gelegenheid was het boek te kopen.

Het boek is te koop voor € 14,95 bij Coop Peters en bij Ben Schulte zelf.

Reageer