Alwin Heijting en Eline Glas winnaars Schuler-Snertloop

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuw-Schoonebeek – Ondanks de slechte weersomstandigheden stonden er zaterdag 9 december toch nog ruim 150 deelnemers aan de start bij de Schuler-Snertloop in Nieuw-Schoonebeek. De 10 kilometer bij deze 21e Schuler-Snertloop is dit  jaar in een parkoersrecord gewonnen door Alwin Heijting uit  Erm. Alwin was de snelste op de 10 kilometer in een tijd van 32.02 minuten. Hij verbeterde het oude parkoersrecord van 2016 dat ook op zijn naam stond met 4 seconden. Mathijs de Vroome uit Peize eindigde als tweede in 33.52 minuten en Joost Hindriks uit Schoonebeek kwam als derde over de finish in een tijd van 35.28 minuten

Elina Glas uit Erm was net als vorig jaar nu ook bij de Vrouwen de snelste op de 10 kilometer in een tijd van 37.31 minuten en verbeterde daarmee ook haar eigen parkoersrecord bij de Dames met 6 seconden.  Ze bleef  Janien Lubben (42.05) uit Emmen, die tweede werd, ruim vier-en-een-halve minuut voor. Mandy Super uit Emmen  finishte in de tijd van 45.49 minuut als derde.

De 5 kilometer bij de Heren werd  gewonnen door  Renier de Boer uit Dalen in een tijd van 17.58 minuten. Hier eindigde de Schoonebeker Erk Snijders als tweede in 18.18 minuten en bleef Erik de Vries  uit Zwartemeer 22 seconden voor. De Vries finishte in 18.30 minuten.

Op deze afstand was bij de Vrouwen Anne-Sophie Kok uit Emmen de snelste in 20.14 minuten. Judith Berens uit Klazienaveen finishte als 2e in 23.41 minuten en werd Mathilde Bausch uit Emmen derde in 24.41 minuten.

Reageer