Kijkmiddag en onthulling namen Veltman

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Weiteveen – Op woensdag 10 januari onthult bestuursvoorzitter Carla van de Wiel, samen met bewoners, de nieuwe namen van de afdelingen binnen Veltman in Weiteveen, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep. Dit gebeurt tijdens een kijkmiddag voor bewoners, omwonenden en belangstellenden.

De onthulling van de nieuwe namen vindt plaats om 16:00 uur. Na het verzamelen op de Brink lopen de genodigden samen naar de nieuwe afdelingen drie en vier en de nieuwe aanbouw. Tijdens deze kijkmiddag kan men de proefkamers binnen de bestaande muren van Veltman bekijken en kan men zich laten informeren door de projectleider. Tevens wordt er een kijkje genomen in de nieuwe aanbouw waar twintig bewoners sinds een maand wonen en zich al helemaal thuis voelen.

Over Veltman en de verbouw

In mei dit jaar ging de eerste schop de grond in. Sinds die tijd is er veel werk verzet om Veltman om te vormen tot een hedendaagse plek. Waar de bewoners meer ruimte, comfort en privacy krijgen in hun eigen appartement mét eigen huisnummer. In oktober zijn de eerste twintig bewoners verhuisd naar hun nieuwe plek in de aanbouw. Want om in de toekomst plaats te blijven bieden aan de meer dan negentig bewoners, moest er ruimte bijkomen. De verdere renovatie vindt plaats binnen de bestaande muren van Veltman.

Veltman is voor Noord-Nederland een unieke voorziening. Hier geven we mensen een veilig thuis. Wij bieden in Veltman specialistische zorg en opvang voor mensen met psychiatrische of maatschappelijke problemen en/of een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Veel bewoners hebben ook ernstige alcoholproblemen.

Reageer