Grenspad Bargerveen voorlopig afgesloten

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Foto: © Kees Huysman

Weiteveen – Eén van de belangrijkste fiets- en wandelroutes in het Bargerveen, het Grenspad langs de grens met Duitsland, is voorlopig gesloten. De kade onder het pad wordt verhoogd en verstevigd. Daarna wordt het pad verhard en verbreed. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vrijkomende grond uit de Buffer Noord, die achter Zwartemeer wordt aangelegd. De afsluiting duurt waarschijnlijk tot najaar 2018.

In februari wordt vervolgens het fietspad Schoonebeekerveld aangepakt. Dat loopt van de Zuidersloot in Weiteveen naar de Stheemanstraat. Het fietspad wordt verbreed en verhard. Die werkzaamheden zullen ongeveer 2 maanden gaan duren. Er is een omleidingsroute – via de Kerkenweg – uitgestippeld. Ook voor de andere belangrijke fiets- en wandelroutes zijn omleidingen aangegeven. De voortgang, de ontwikkelingen en de omleidingen zijn te volgen op www.bargerveen-schoonebeek.nl/site/afsluitingen.

In een later stadium gaan ook de Laardijk en de Verlengde Noordersloot op de schop. Daarbij wordt ook de parkeerplaats aan de Hogeweg tijdelijk afgesloten. En uiteindelijk zullen rondom de nieuwe Buffer Noord fiets- en wandelpaden worden aangelegd. De tijdstippen waarop dat gaat plaatsvinden worden nog nader bekend gemaakt.

Alle werkzaamheden hebben ten doel de waterstand in het Bargerveen en de omliggende dorpen beter te kunnen beheersen. Daarnaast worden tegelijkertijd de recreatieve mogelijkheden verbeterd. Uiteindelijk met de bedoeling de natuur in dit unieke gebied te beter te beschermen en te beleven.

Foto: © Kees Huysman
Reageer