Opening Schaapskooi Bargerveen

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
Schapen in het Bargerveen | © Bernard Peters

Weiteveen – De Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek, de Provincie Drenthe en Natuurpark Moor-Veenland nodigen u van harte uit voor de ingebruikname van de Schaapskooi Bargerveen. Dit vindt plaats op vrijdag 22 december a.s. vanaf 17:30 uur, exclusief voor genodigden en omwonenden. Gedeputeerde Henk Jumelet en Hermann Wessels, directeur INTERREG/EDR, openen letterlijk en figuurlijk de deuren. Waardoor de herder de schapen voor het eerst naar binnen kan leiden. Vanaf dat moment neemt Staatsbosbeheer officieel het beheer van de schaapskooi en de rundveestal over.

De Schaapskooi Bargerveen wordt de grootste schaapskooi ten behoeve van natuur­begrazing in Nederland. De schaapskooi zal uiteindelijk plaats bieden aan ongeveer 1000 schapen en de rundveestal aan ruim 100 koeien. Komend voorjaar worden ook het bezoekerssteunpunt, de wandelpaden en de schapendrift in gebruik genomen. Vanaf dan is ook het publiek welkom om een kijkje te komen nemen. De schaapskooi is onderdeel van de grote ontwikkeling van het hoogveengebied Bargerveen. Waarbij het niet alleen gaat om het beschermen van de natuur, maar ook om het beleven en benutten daarvan.

De ingebruikname krijgt een feestelijk tintje, geheel in kerstsfeer. Er is een levende kerststal en muzikale omlijsting door het Kerstkoor Melody uit Weiteveen.

Programma

 • vanaf 17:30 uur
  welkom met koffie, koek en zopie
 • vanaf 18:00 uur
  aankomst schaapherder met de nieuwe bewoners
  openingshandeling, inclusief toespraken
 • vanaf 18:30 uur
  bezoek schaapskooi en levende kerststal

U kunt uw auto parkeren bij het Veenloopcentrum, Zusterweg 17, 7765 AX in Weiteveen. Houdt met uw schoeisel rekening dat het terrein onverhard is.

Reageer