Laatste schaatsdag van het seizoen?

Jong en oud genieten op het ijs | © Bernard Peters

Weiteveen – Vandaag, zondag 4 maart 2018, zou wel eens de laatste schaatsdag van het seizoen kunnen zijn en daar maakten enkele schaatsers gretig gebruik van.

De ijsbaan van IJsvereniging De Döörlopers was deze dag vanaf 9:00 uur weer open voor het publiek. Jong en oud stonden op het ijs, al dan niet met ondersteuning van een stoel. In de kantine kon je terecht voor een kopje koffie, warme chocolademelk en knakworstjes. Muziek schalde uit de luidsprekers en er heerste een gezellige sfeer op het ijs.

Vanaf het ijs kon je ook de paasbult al zien, die tijdens Pasen wordt ontstoken. Tot aan Pasen kan elke zaterdag snoeihout worden gebracht en op afspraak ook op andere dagen. Hiervoor kan men contact opnemen met één van de bestuursleden via www.dedoorlopers.nl.

Ook in het Bargerveen vanaf de Zuidersloot aan de oostzijde van het dorp werd nog volop geschaatst. Doordat Staatsbosbeheer het Bargerveen heeft laten onderlopen met water is hier door de kou een mooie ijsbaan ontstaan. Eerder deze week werd door vele inwoners ontdekt dat de plas zich prima leent voor het schaatsplezier.

De komende week lopen de temperaturen weer op en zal het gauw gedaan zijn met het schaatsplezier. Aan het eind van de week noteren de weerprofeten zelfs temperaturen van boven de 10 graden Celsius. Hierdoor zou vandaag wel eens de laatste schaatsdag van dit seizoen kunnen zijn.

Schaatsen bij De Döörlopers

Schaatsen in het Bargerveen

Reageer